Forside Add meg YouTube Instagram Facebook kontakt meg
44

Kjære gutter, vis oss respekt

Jeg er lei av å gå ute på gaten, og se menn i alle aldre glo på meg ekkelt. Jeg er lei av å gå på bursdagsfester eller ungdomsklubber, og få en hånd klint inn i rumpa mi. Jeg er lei av å sitte på T-banen og se en mann foran meg, sitte å sende meg ekle blikk og ikke slippe det. Jeg er lei av å se biler senker ned farten når de kjører forbi meg.

Jeg føler meg rett og slett verdiløs.

Hvorfor er det sånn at gutter på en fest bare går å slår meg på rumpa eller tar meg på puppen, uten at jeg vil det? 
Hvorfor er det sånn at gutter sender meg nakenbilde uten at jeg ønsker det?
Hvorfor er det sånn at jeg blir kalt for en hore, om jeg sier nei?


Hvorfor er det sånn!?

Jeg syntes vi jenter opplever så mye vondt når det kommer til kroppen vår, at det er helt sykt. Jeg skal være 100% ærlig med dere og si at jeg er redd når jeg går på Oslo S. Jeg er redd for å bli tatt på, få ekle blikk av pedo menn, og jeg er redd for å bli tatt når jeg går alene.
Selv om unge gutter kanskje ser på det som morsomt å ta en jente på rumpa når hun går fordi, så er det ikke morsomt for hun jenta med mindre hun ønsker det selv. Jeg syntes ikke det er morsomt. Jeg føler meg som en dukke alle bare kan gjøre hva de vil med, uansett hva jeg mener og tenker om det.

Så gutter, menn, alle dere som holder på sånn, vær så snill å stopp. Ikke la oss føle oss redde og verdiløse, for vi er verdt så utrolig mye mer enn det! Tenk om det var moren deres en gutt gjorde det med.. Hadde dere blitt glade? Nei nettopp, så fuck off. 

Uansett hva slags klær vi går med, hvor mye sminke vi har på, om vi har blondt eller brunt hår, om vi har stor eller liten rumpe.. Ikke rør oss om vi ikke vil. 

Så kjære gutter, vis oss respekt!


Giveaway ute på Instagram nå! Meld dere gjerne på!

Instagram; Babemartinez

Snaapchat; Babemartinezzz

Kontakt; babemartinezz@gmail.com

xoxo, Isabel Martinez

  •  26.10.2016
  •                     
  •   Blogg
  •                     
  • 44

44 kommentarer

Sølvi Birgitte Wærness

26.10.2016 kl.15:39

Huff...Gutter kan være veldig respektløse...Det er ikke du som er problemet, du er jo ei kjempe flott dame :) Det er dem som har et stort problem. Kjempe fin blogg du har! :)

26.10.2016 kl.15:51

Men faen da. DUER15OGKLERDEGSOMOMDUERFAENMEG25. Jeg er hardbarka feminist og 18, og klikker meg inn på bloggen din når jeg skal ha en latter.. men nå er du bare oppmerksomhetshore. Du kan ikke kle deg HELT naken nesten og forvente folk ikke skal i det minste stirre på deg. Jeg skjønner at å ta på og slenge kommentarer er ikke greit uansett hva, men å STIRRE? Til og med jenter stirrer på deg når du er i nærheten pga hvor latterlig lite du kler deg i. Patetisk

unknown

26.10.2016 kl.16:06

Hi isabella....jeg vet at du tar på deg sminke og klær deg som at du er 25 eller noe.....men for å Være ærlig du slayyerr hele tida jo 😍. .....du trenger ikke å bryr deg om noen...because haters gone hate......ikke høre på andre.....De er bare sjalu at de er ikke som deg. ....vis noen kalle deg hore.....vis dem hvem du er.....og jeg kommer alltid til å respektere deg.....elsker deg dritt mye.....du er verdt det....😘😘😘😘😘😘

Sølvi Birgitte Wærness

26.10.2016 kl.16:08

Kjære vene! Du som er anonym som driver å skrive dritt på bloggen til Isabel.....Hva er det med deg??? Slutt å bland deg om hva hun skriver å ta deg heller en bolle..... -_- Isabel er INGEN oppmerksomhetshore! Du som er problemet!!!! Sikker på at du er syyyykt sjalu på henne!

Isabel Martinez

26.10.2016 kl.16:09

Sølvi Birgitte Wærness: Tusen takk før støtten Sølvi <3

Sølvi Birgitte Wærness

26.10.2016 kl.16:12

Bare hyggelig! Du fortjener det beste! :) Det verste jeg vet når jeg kommer inn på en blogg er at kommentarfeltet er bomba med fult av anonyme drittkommentarer....Sånt liker jeg ikke....Jeg er den personen som vil at andre skal ha det bra, ikke at de skal få masse hat å stygge kommentarer.... Jeg er slettes ikke redd for å si ifra til de som er anonym om at de burde finne på noe annet å gjøre....Du virker som ei topp jente som fortjener alt godt! :) Klem

Carmen

26.10.2016 kl.17:12

Du har helt rett, Isabel!

Og du som tror du er feminist; vet du hva en feminist står for?

Begrepet feminisme betyr:

"Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn".

Slå det opp! https://snl.no/feminisme

Isabel er mer feminist enn det du er. Du prøver å kle deg slik samfunnet mener du bør. Men du har faktisk lov til å gå slik du selv vil uavhengig av hva andre skal mene og tenke om deg. Prøv det en dag, kle på deg akkurat det du har lyst uavhengig av vener, familie, naboer, samfunn! Det er befriende, jeg lover! :)

Carmen

26.10.2016 kl.17:16

Vi jenter, feminister eller ei, må heie på hverandre og løfte hverandre opp! Vi må støtte hverandre og vise hverandre respekt! Hva ellers skal det bli av verden??

26.10.2016 kl.17:16

Så slutt å kle deg halvnaken lol

Olanordmann

26.10.2016 kl.18:12

HAHAHA! Se på hvordan du kler deg å framviser deg selv. Du er 15 år.. du framstiller deg som ei på 25. Du viser fram den flotte formen din så godt som du kan... du kan ikke forvente noe annet. Skjerp deg. Først kan du starte med å skrape av deg de 2 centimeterne med sminke. Så kan du begynne med å ha på deg litt mer baggie klær. Kanskje ikke en genser å bukse som har en pris tilsammen på 2600kr skjønner du vil ha fame og likes/followers.. finnes bedre måtet å gjøre det på. Vil avslutte med å si vær så god for de 10ørene jeg skaffet deg med å klikke meg inn hit.

Hilsen ola nordmann /mannegruppa ottar.

Hilde

26.10.2016 kl.18:34

Ola nordmann...

Hahahahaha..jasså..det er slik du starter svaret ditt.. bare på grunn av ett lite blikk på din kommentar så skjønner alle hvorfor slike innlegg blir skrevet.. om ei jente er 12-15 eller 30 så skal hun da ikke behøve eklinger og fæle menn på grunn av hvordan hun kler seg eller sminker seg? Du kan skjerpe deg!! Skal hun ta imot klestips fra deg? Hvorfor? Du må ikke anonymisere deg hvis du mener du har så bra stil at jenter kan følge din stil.. 'manne'gruppa ottar :p

Du har tydelig peiling på livet og mennesker, good for u ;)

Erlend

26.10.2016 kl.18:36

Bare som en kommentar til et par av kommentarene over her, 25 år gamle jenter ønsker heller ikke at gutter skal gå bort til dem og helt random klå på dem eller stirre dem ned med "jeg vil pule deg"-blikk.

Om hun så kler seg som en 25-åring, so what?

Show respect, and gain respect.

Hilde

26.10.2016 kl.18:50

Erlend: tommel opp!!! :)

Sagal Diriye

26.10.2016 kl.19:36

husker en episode der jeg var offeret for en hel guttegjeng som stod ved Burger King på Oslo S, det å bli seksuelt trakassert er ikke noe man tuller med, det kan føre til alvorlige konsekvenser!

fint innlegg du la ut der du oppfordrer menn til vise respekt for oss jenter og ikke se på oss som verdiløs søppel.

Lille Moi

26.10.2016 kl.19:40

Isabell? Kan du legge ut et innlegg om hvorfor du kler deg som du gjør nå og hvorfor du sminker deg så mye? Jeg har absolutt ingenting i mot det, men for å være ærlig så kan du begynne å ordne ditt utseende som en 15 åring. Jeg vet at du bruker masse sminke fordi du har dårlig selvfølelse om deg selv, men i min mening så er du naturlig pen og det har du alltid vært! No need to smash your face with foundation for å si det sånn :)

Hvis du er redd for å bli tatt av perverse og pedofile menn så anbefaler jeg at du tar en prat med dine foreldre om dette her. Du er tross alt 15 og fortsatt et barn.

Kamilla

26.10.2016 kl.21:08

Du er herlig, vi alle føler det samme. Digger deg, stå på!

Dag Andreas

26.10.2016 kl.22:08

Heisann. Skjønner at du misliker det du snakker om, men jeg synes du tar alle over en kam. Ikke alle gutter er sånn som du forteller. Inkludert meg. Jeg får iallefall inntrykk av at du stigmatiserer alle, og det er ikke greit. Mener ikke å kritisere deg på noen måte, ville bare si meninga mi. Det at folk stirrer får man vel egentlig ikke gjort noe med, selv om jeg skjønner at du synes det er ekkelt. Haha, det hadde jeg syntes også. Men det at folk klår helt uten videre er uakseptabelt. Har du prøvd å stoppe dem? Altså, si ifra eller dytte hånda unna?

Charlotte

26.10.2016 kl.23:46

Da vil jeg bare fortelle deg at jeg er ei jente i min beste alder og jeg opplever aldri noe slikt du beskriver. Ja, kanskje de sender noen blikk på bussen, men det gjør da jeg og? Fremstår du som en pornostar så tror folk at det er slikt du ønsker. Man høster det man sender ut.

Ole

27.10.2016 kl.00:32

Virkelig? Hva med dere jenter, det er relativt mange gutter som er respektløse for seksualitet og følelsene til mange av dere jenter. Men det er vell også de som får oppmerksomheten, om det så så ikke er positivt ladet så får de fortsatt oppmerksomhet. Alt denne stirringen må du bare leve med uansett, om man ser ut som en modell eller en som er vrengt ut av en rosin vil det alltid være minst en som ser på deg som ett objekt. Kan begynne å tenke på alle som går forbi som ikke oppfatter deg som ett objekt kan være en god start for ett større helhetlig inntrykk for din del og andres.

Lil Jensen

27.10.2016 kl.00:37

Du har ikke tilfeldigvis sett videoen min på Youtube eller? :)

Thomas

27.10.2016 kl.09:58

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne..

1) Må bare unnskylde for at den delen av menn mangler endel hjerneceller.

2) Bare stå på, og gjør det du gjør. For tydeligvis så får du 'fiender', men da har du i det minste gjort noe riktig.

3) Jeg ser egentlig ikke meningen med å ta jenter/damer på rumpa midt i sentrum. Det er trakassering, med mindre jenta/dama faktisk vil det.

4) Må igjen bare unnskylde for alle de andre idiotiske mennene her inne..

Som Erlend sa; Show respect, gain respect!

27.10.2016 kl.11:26

Isabel, verden er sånn.. Jeg synes det er bra at du skriver sånn innlegg fordi de er viktig. Men jeg også synes du tar alle gutter under en kam. Jeg kjenner mange gutter og de respekterer MEG, og kunne aldri sett meg fra et sånt syn. Men jeg synes fortsatt at det er bra innlegg.. Flere trenger å høre det. Men dette er sykt lite i forholdt til et rullestolliv.. en rullestolbruker får jo blikk av alle mulige som ser dem. Blandet annet elever på skolen deres, mennesker i Oslo City.., T-banen og av og til så gidder engang ikke busssjafører å ta ned rampen for dem.. Så vil du ta opp denne kampen.. Vær så god.. men husk dette er ikke noe som kan endres på.. Det er alltid noen som ikke følger sånt. Fordi man kan jo ikke nekte folk å se?..

27.10.2016 kl.12:06

Dette blir for dumt, om du ikke ønsker denne oppmerksomheten så får du rett og slett kle og sminke deg annerledes, sånn er livet. Om du ser en drit fin gutt så må du ærlig innrømme at du kanskje stirrer litt mer enn du burde, ta det som et kompliment, jeez. Er selvfølgelig ikke greit å seksuelt trakassere noen, er absolutt ikke det jeg sier. Men det å få noen blikk på gata er rett og slett sånn verden funker.

Det er nå sånn at enkelte gutter mangler respekt og høflighet men det finnes faktisk jenter uten vanlig folkeskikk og, IKKE bare gutter. Synes ikke det er riktig å rette innlegget mot alle gutter, for alle er virkelig ikke sånn

Verden e sjuk

27.10.2016 kl.12:10

Er faren din stolt?

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.12:13

Kjenner jeg blir utrolig frustrerte over dere som tror dere er så MYE bedre enn Isabel.....Hva gjør dere her i kommentarfeltet hennes egentlig?? Nei jeg forsvarer henne ikke, men jeg liker ikke at folk snakker stygt om andre, men det må gå an å oppføre seg som folk!?!?! Kan dere ikke bare slutte å kommentere dritt i kommentarfeltet å finne på noe annet å gjøre??? Skjønner ikke hvorfor dere i det hele tatt gidder å bruke tiden deres på å hetse Isabel. Dere kjenner henne ikke en gang, å hun må få lov til å kle seg og sminke seg hvordan hun vil.... Norge er faktisk et fritt land. Se heller på dere selv å hold kjeft!!! Hvis dere skal sitte på gutterommet gjemt bak en pc skjerm å skrive dritt så ta heller en bolle!! Kjenner jeg blir veldig provosert å irritert på dere nå.... Stå på videre Isabel!

Jeg synes du Isabel burde sette en godkjenning på kommentarene du får på bloggen så har du bedre oversikt over hvilket kommentarer du får ;)

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.12:33

Om du går inn på bloggen min så har jeg skrevet et støtte innlegg om deg :) De som leser innlegget mitt kommer hit å støtter deg fra all de vonde kommentarene du får som du ikke fortjener :)

Kai

27.10.2016 kl.13:05

! Du forventa at ingen skal stirre på deg, men det du egentlig vil er at kun dei du vil skal stirre på deg skal få stirre. Ikkje sant? Selvsagt må jenter få lov til å gå i det dei vil uten å bli trakkasert! Jenter er like mykje verdt som gutter, på alle måter! Men det er ikkje det du tar opp her. Du kler deg og sminka deg på en måte som tilsier at du VIL ha oppmerksomhet. Det blir det samme som at en kjekkas av en gutt kler seg utfordrande og får blikk fra jenter. Du har garantert stirra på en gutt sjøl! Skjønna du? Og nei, man kan ikkje kle seg i det man vil. Eg kan ikkje ta på met en SS uniform uten å få reaksjona på det. Du er 15 år, blir bekymra for generasjonane som kjem etter å ha lest bloggen din, eg skylda på The Karsashians. Sorry for harde ord, men du som tar opp debatten må forvente svar.

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.13:12

Du som kaller deg for "Kai" som er anonym, som ikke vil vise seg for hvem du egentlig er. Er du dom eller? Selvsagt kan men kle seg slik som man vil! Om du vil ta på deg et ss uniform som du kaller det, værsegod! Å du som skriver dette må forvente å få svar selv. Vi som blogger vet faktisk hva vi snakker om. Sikker på at du ikke aner hva du skrev om!

27.10.2016 kl.13:20

For det første ro deg ned, du ser helt ok ut! Dette innlegget hørrs ut som "stakkars meg som får oppmerksomhet", selvom jeg tror jeg forstår hva du mener. Er ei jente selv og har opplevd mye verre enn deg, hvorfor er det så ille at mannfolk glaner? Og hvorfor bryr du deg? La nå folk glane på det de vil? Selvom du selv vet at innerst inne, så liker du det. Det med rumpe klaskingen, er faktisk din egenfeil også. Isteden for å sitte å syte om det som får deg til å se ut som ei attentionwhore, så neste gang det skjer, vis at det ikke er greit TYDELIG og si ifra til dem. Her det mye fra din side som også bør jobbes med, hvis dette plager deg så latterlig mye. Tilslutt, ro deg ned... er ikke verdens undergang at mannfolk finner deg attraktiv. Tror du hadde klagd mye mer om ingen mannfolk så på deg men heller venninnen dine. Bitch bye

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.13:28

!!!!!!! Hvis du er ei jente som har opplevd mye verre enn Isabel, hvorfor viser du deg ikke frem istedenfor å være anonym?? Fortell hva du har opplevd, ikke gjem deg bak et tastatur... Du sier at det skal liksom være greit at mannfolk tar på deg overalt hvor du går. Selvsagt skal man bry seg...!

Kai

27.10.2016 kl.13:37

Som eg sei: trakkasering er ikkje greit. Sølvi, hva er alderen din? Ser ingen som helst logikk i at bloggere automatisk veit hva de snakker om. Så jeg gjettet at du er rundt 15 du også. Med tanke på at du ikke vet hva en SS uniform er. Det er forresten uniformen som nazistene gikk med. Dvs at det ikke er OK å gå med!! Det er OK å kle seg som en hore, men da blir man oppfattet som en hore også, skjønner? - sier ikke at Isabel kler seg som en hore, men bruker det som ett eksempel. Dere jenteunger er alt for unge til å ta opp en slik debatt, måten Isabel skriver og uttaler seg på er latterlig. Som sagt, klåing på mindreårige er ikke greit, og ikke Isabel sin feil. Poenget mitt er at man får reaksjoner i samsvar med måten man framstiller seg selv. Som sagt, klåing er ikke greit uansett.

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.13:45

HAHA! Må le litt av deg "Kai" 15 faktisk!! Der tok du rimelig feil! Kanskje du skal sjekke fakta om meg før du faktisk gjetter. Alderen min er 22 år. Hva med din alder??? 12 år? Hva er det du kaller deg da hvis du ikke ser en logikk i at bloggere vet hva de snakker om? Hvorfor bryr du deg så utrolig mye om hvordan Isabel kler seg egentlig? Pass på deg selv å kom deg bort fra nettet. Folk som deg har ingenting i et kommentarfelt på en blogg å gjøre.

Kai

27.10.2016 kl.14:40

22 år?! Oi.. Uten å vite hva en SS uniform/soldat er... Nei, ser ikke for meg at Isabel (15) vet hva hun snakker om selv om hun har blogg. Jeg kan ikke opprette blogg å skrive et innlegg om svarte hull og si JEG VET HVA JEG SNAKKER OM JEG HAR BLOGG!!! Her bruker jeg litt ekstreme eksempler nok en gang for at du skal forstå.. Noe jeg ikke har lykkes med så langt. Denne diskusjonen har ingenting for seg da du er fast bestemt på å overse alt jeg skriver, og deretter komme med hissige utsagn. Ha en fin dag!:D (Grunnen til at jeg gjemmer meg bak Kai er fordi det er veldig flaut å bruke mitt eget navn, fordi dette blogginnlegget er så tåpelig å diskutere)

Kai

27.10.2016 kl.14:45

Og jeg GJENTAR! Ikke bra at Isabel har blitt klådd på! Jeg prøver ikke å beskytte de ekle grisene som ikke har folkeskikk. Det jeg sier er at man må forvente å bli "sett" i dette samfunnet. Og som sagt igjen Sølvi, klåing er ikke greit.

Sølvi Birgitte Wærnesd

27.10.2016 kl.14:54

Dette innlegget er ikke tåpelig! Du er tåpelig! Takk for i dag!

27.10.2016 kl.17:34

Folkens, uansett hvordan man ser ut og hvordan man kler seg så fortjener INGEN og bli trakassert. Jeg er drit lei dette selv isabel, at man ikke kan kle seg hvordan man vil uten å "oppfordre til trakassering". Jeg savner respekt, og jeg er helt enig med deg, jeg er redd for å gå alene. Jeg får ofte kommentarer, og jeg blir ofte ubehagelig befølt på fest. Jeg føler alle lett ser det er greit, "siden jeg ser jo sånn ut", men det er aldri greit. Jeg kler meg "sånn" fordi JEG trives slik fordi JEG føler meg fin. Ikke for å tilfredsstille ekle gutter og menn. Feks har jeg en drit god joggebukse, som er veldig tynn og behagelig. Den kan fort skli inn i rumpa mi, pga stoffet på den. Hver gang jeg bruker den, får jeg kommenterer, og på butikken var det til og med en som tok meg på rumpa i forbipassering. Det er seriøst aldri greit, og jeg har sluttet å bruke den forde

Stå på isabel!

Sølvi Birgitte Wærnesd

27.10.2016 kl.18:21

Dette innlegget er ikke tåpelig! Du er tåpelig! Takk for i dag!

Janne

27.10.2016 kl.18:59

Utrolig bra skrevet! Veldig viktig. Har opplevd det selv, om man begynner å føle seg såå dårlig og mister lysten til å dra ut. Skjønner deg godt <3 uansett hvordan man ser ut eller klær seg, betyr ikke det at det er en invitasjon til å bli klassa på, så det er absolutt ikke greit!

Sølvi Birgitte Wærness

27.10.2016 kl.20:57

Akkurat det jeg har prøvd å sagt i hele dag! Hvorfor sier ikke de anonyme i mot nå da???? Forskjellsbehandling!!! Eller, har dere gitt dere? xD

27.10.2016 kl.21:43

Vet ikke hva slags fester du reiser på men på de festene jeg reiser på skjer slike ting så si aldri, er jo de folkene som du omgir deg med som er idioter rett og slett. Det at folk stirrer på deg må du nesten tåle altså de stirrer fordi du ser pen ut og ingen annen grunn vil jeg tro. Føler du tar alle under en kam og det kan du rett og slett ikke for ikke alle er sånn som du sier de er

27.10.2016 kl.23:52

Ikke ta alle gutter under samme kam, takk

28.10.2016 kl.21:50

Fjern "ekle blikk" fordi et blikk kan si mer enn du tror. Et blikk kan for eksempel si at HAN/HUN er interessert i deg, du er vakker, du er veldig attraktiv og at HAN/HUN er betatt av din beauty.

Hvis jeg forstår ho riktig prøver ho ikke å ta alle gutter under samme kam fordi ho skrev " Så gutter, menn, alle dere som holder på sånn, vær så snill å stopp".

Jeg har en god ide til dere vakkre jenter her inne som har vært i sånne situasjoner, begyn på selvforsvar fordi det er ikke alltid noen der for dere når dere kommer i sånne situasjoner.

For dere som skriver stygge kommentarer. Ord kan drepe!!!!

28.10.2016 kl.22:28

Ser dere på koreansk drama? jeg elsker koreansk drama. Dere må se love in the moonlight/moonlight drawn by clouds. Dere kan se den på dramanice.at. håper dere liker den.

Sa-rang-hae Isabel Martinez ;)

Khady

23.11.2016 kl.14:15

Om en jente som er tildekket og naturlig går sammen med en jente med korte klær og masse sminke, så er det dessverre sånn at gutter vil se på den med sminke og korte klær. Men blir opphisset de er skapt sånn biologisk, men det skilles mellom de som kan kontrollere seg og de som ikke kan det. Så slutt å klag, du ber jo om det. Er ikke det du som lager innlegg der du griner og sier at du vil se pen ut, er du pen så vil slike hendelser være resultatet. Trist men sant. Så hvis du ikke liker at menn tar på dine private deler, prøv å dekke dem til. Hvis du ikke vil dekke dem til så får du ta konsekvensene som du egentlig ikke fortjener. Selv om det er urettferdig at vi liksom må ta ansvaret så er det bare sånn, mange menn forandrer seg ikke så da må vi bare passe på. Og hvis du vil se bra og attraktiv ut så får du leve med reaksjonene du får sånn er det bare. Hvis ikke dekk deg litt mer til, smink deg mindre kanskje menn vil la deg være i fred. Enkelt og greit du kan ta det valget hvis du vil

Skriv en ny kommentar

hits